Drodzy biegacze, miło nam poinformować, iż firma Czanieckie Makarony dołączyła do grona partnerów 19. Silesia Półmaraton.
Czanieckie Makarony Sp z o.o. to rodzinna firma założona w 1990 roku przez Władysława i Zbigniewa Dybał. W rodzinnej firmie z tradycjami jest tak jak w prawdziwej tętniącej życiem kuchni – ciekawie i kreatywnie, ale przede wszystkim rodzinnie.
Od początku istnienia w firmie pracowali członkowie rodziny. Z czasem firma rozwijała się coraz bardziej, obecnie zatrudnia ponad 250 a jej produkty dostępne są prawie w całej Polsce oraz poza jej granicami – m.in. w Wielkiej Brytanii, Stanach Zjednoczonych.
Makaron czaniecki to świetne źródło energii. Dzięki bogactwu węglowodanów dostarcza niezbędnego paliwa do codziennej aktywności. Dodatkowo, łatwo można go wzbogacić o białko, dodając mięso, ryby czy sery, co sprawia, że jest to kompleksowe danie, satysfakcjonujące pod względem smaku i wartości odżywczych.
Warto pamiętać o miejscu jakie w diecie maratończyka zajmuje makaron. Dzięki swoim właściwościom, od lat stanowi doskonałą bazę dla treningowej diety, pomagając w osiągnięciu i utrzymaniu optymalnej wydolności fizycznej.
Zapraszamy na stronę internetową naszego partnera – CZANIECKI.